arts

arts
kehidupan Cerita KU penuh dengan Gambar~ maklum ya!

Saturday, April 23, 2011

Book Fair 2011


Event : Pesta Buku Antarabangsa / Book Fair 2011
location : PWTC, KL
seperti biasa , perjalanan ku bermula dari rumah..
Book fair! memang lama dirancang bersama-sama rakan-rakan sekelas perempuan 501
sejak dari tingkatan 5 lagi. percaya x? haha.. akhirnya, impian tercapai wlpn ade beberapa org yg tidak dapat hadir.





tengok! siap buat event lagi. (aceceh ~ ahaha)

















<----------------lihat di sini
betapa "concern" nya mereka akan perjumpaan ini. LOL!





stesen KTM Batu Tiga ..

"cepat, abah agak lagi 3 minit train biela akan sampai "
... -.-'' ..perlu ke??
whoa!..mmg rushing kot time ni sebab train seberang baru je lepas.
then, whoa lagi! O.o memang 3 minit train tu sampai! hebat betul abah ni
(tgklah bapa siapakan)


Stesen KTM Putra..

sampai juga ye~ alhamdulillah!
biela mengambil langkah menuju ke MALL.
oleh sebab lapar, pergi mall jap.hee

then, jalan2..

"eh! cm kenal je!"
"azema! ila!"
"haha. korang lagi~ kita ni ada jodoh la!
tak sangka kot!! nanti jumpa lg kat bookfair eh!" kononnya-.-''
(p/s : ni gambar masa kat mines. oleh disebabkan tidak dpt berjumpa mrk slps itu,
biela letak gmbar ni! hee. promote2!!)

meneruskan langkah~
mencari PAKCIK jual KREDIT.
memang masa tu lah kredit xde. xdpt nk hantar sms pun =.=
jalan-jalan~
tak jumpa juga.! al-maklumlah~skrg baru pkul berapa. masih awal lagi.


~~pergi beli air~~
*pusing ke belakang

eh!..sambil senyum senyum..
"eh! tak kenal lah! siapa awk ye??"
haha. rupanya zahirah!
haisy! makcik sorang ni..
dia mengekori biela dari tadi!
sengaja ..(-.~)
bukan nak habaq na..(loghat kedah (;)

time ni juga lah sebenarnya dia mencari-cari tandas! haha ;p
zahirah yg cantik..
myBELOVEDroomate~ rindu Farid kamil la
( ayt yg berbunga sikit~ so dpt tackle adik dia. HANDSOME betul!)

Gadis 1 : Nur Zahirah -------------------->






.....ckp dekat umi, kita tunggu dia dekat depan MacD ye ..
...
Feewiit~!
fuh! awek mane ni datang??
"umi nmpk kurus lah umi.. " ayat pertama keluar dari mulut.. hee

Lama juga xbersua dengan insan ini.
Saya rindu Kamu lah sahabat!
Rindu touching2 lah~ ahahaha
sekarang dia makin slim.
biela makin 'cumel " lak.haisy!
ni jealous ni. hee c(:


<------------------- Gadis 2 : Umi Nazalia



bergerak!
dari mall ke PWTC.
jalan betiga-tiga >me, umi, zahirah<-
(sambil memimpin tangan masing2 mcm
budak2 kecik)

fuh! minahsalleh lah!
cun nye~ ahaha. sbnrnye mrk baru keluar dr sebuah bas. semuanya pramugari . lawa2! )


PWTC..

adalah seorang gadis ni.
menunggu sesorg nampakanya.. keseorangan pula..
seperti menyambut tetamu.
mana tak nya, dah berdiri depan pintu masuk PWTC tuh. haha.
ahya rupanya!

huu~ kata nak jumpa!
lihat! akhirnya kita jumpa juga ye.
kan biela kata, insyAllah.
pasti Allah akan pertemukan kita.
dgn TAKDIR Allah..
biela dpt jumpa Ahya:)
( jgn lupa aya still pegang gelang biela tau! )


Gadis 3 : Ahya Akila ------------------->





tunggu punya tunggu~
datanglah sorang lagi ni~

adik kakak katakan.. asal keluar je dgn kakak..
mula2 kata tak jd dtg,
tp..akhirnya( mgkin pujuk kakak dia kot.heee)
datang lah juga ye!
tp.. dengan kakak nya!
mmg SAH adik KAKAk ni!
hahaha.

oh Jiha~ makin CUN lah!
Jiha nampak mcm the REAL LADY.
serious~ makin CUn kot.
hahaha..


<------------------ Gadis 4 : Najihah





nasib baik Najihah bawa kakak!thank jiha~ tak sia2 pun! hee
inilah kami yang datang awal sikit dari mereka~



"umi, da breakfast?"
"belum.." mcm sedih je bunyi :(
"Jom pergi mall balik. beli pape ke..?and tunggu diorg kat sana."

"Najihah nk ikut kitaorg gi The Mall?"
"xpe lah, jiha msuk ngan kakak jiha, then kita jumpa balik yeah!"
"alrite!.." (masa ni kita dah berpisah dgn najihah)

.....

masa ni tengah beli TOPUP.
jd tak perasan pula mrk sampai~

ahahahaha.
gelak dulu!!
"lama xjumpa kak! best MSU?? hee"..al-
maklumlah..da masuk u ye fatin ;p

" pls introduce urself.." practice utk interview dgn MARA kat ety.haha

fatin~ dah masuk alam Universiti.
agak2 mcm mana ye~ kat MSU mesti ramai gila doktor wanna be rite? teringin biela jd sbhagian dr korg ;!hee. DR.FATIN?

si ety ni..duduk rumah je. lesen kereta dah dapat~
lepas ni bawa jalan2 ye :)
ety sgt membantu biela kat uma especially utk interview mara coming soon ni~
sbb dia pernah pergi utk SPC, tp..xdpt
its okay ety! go Go!

Gadis 5 : Fatin Aqilah ---------------->

Gadis 6 : Amiratul Athirah ------------->




seketika kemudian~
cik siti WAN kembang datang~
haha. bukan nama sebenar tuh.
dia dtg bersama-sama dgn 2 org rakannya( xigt nama mrk)

muka agk kepenatan.&& mencari sesuatu.
rupanya nk withdraw duit. biela temankan! hee
( igt lagi wan dilemma nk keluarkan duit brapa~ haha)

Gadis 7 : Wan Nurasikin -----------> ( maaf! tak ambil gambar dia pun.huu;( )

AKHIRNYA..semua da sampai!
jom pergi ke PWTC balik.! weehee~ (agak teruja!)

PWTC..

tempat pertama diSERBU ialah Bhg Karangkraf!
agak teruja sbb awal2 pagi pun rmai org~

<--------------- lagi syoknyeer bile dpt minuman free ni
hurm~ cuba cerita sikit wahai insan2 yg merasai minuman ini..
sedap tak?

hahaha. pergh! bak kata fatin
"wangi mulut aku kott! .."
( cubelah try sendiri btapa wanginya air ni! hee)



kemudian..
oarang ramai SERBU lagi kat bhagian tengah tmpt tuh..

"apasal?"
mengumumkan ketibaan yg BERHORMAT DR. MAHATHIR !!
fuh! feewiitt!(kebetulan ada kat situ!)
apalagi tangkap gambar lah!
maaf! gmbar agk kabur krn terlalu "excited" dgn kehadiran beliau :))
mana taknya, jarak 1 METER kot!!
whoaa!!



.................. terlalu byk cerita yg ingin di kongsikan jd kita pendekkan (: .....

ha! sementara menunggu Najihah sampai (sbb td dah berpisah)
fatin && ety mencari novel DENYUT KASIH MEDIK
firstly, dtg kat tmpt fatin tanya, dia kata xde.
then biela try tanye katanya dah habis -.-''

jd~ kitaorg msuk dlmconvention centre tu

bila keluar dr tmpat tuh && dtg ke tmpt buku td~
tau tak ape? rupanya BELAMBAK buku tu!
mcm PERGHH je!!
haha..~ krn tajuk yg agk menarik perhatian!
cik Nabila pertama kalinya membeli SEBUAH NOVEL!
PERTAMA KALI KOTT!! WHOA!!

Akhirnya cik Jihah kita dah sampai! tp dah nk balik lak -.-''


......
Lunch time.
di sini lah kami semua gathering semula!
medan selera di THE MALL
&& jumpa cik mira sekali bersama jirannya
Gadis 8 : Nurul Amirah ------------> ( gmbarnya pun xde! maaf)
&& cik Wan bersama 2 org rakannya

mines. always for ABC!!
.......
sblm berangkat pulang..
singgah beli bende i .
cumeell x?
haha.sbg kenangan kita bersama ye
SAHABAT yg di kasihi kerana ALLAH :)

(this picture was edit by BubblyBieLa for her BFsF)

.......
.home.
inilah hasil peluh cik Biela membeli buku2 di pwtc~
sgt hebat! sgt enjoy pergi sana!
tak puas kot!! hahaha




dan..
terlupa lak!
ahya ada bg something dlm beg!
terkejut tahap Whoa!
cumellnyeee~~


oh Ahya Akila! terima kasih sahabat!
itu adalah satu doa!!amiin!!
saya SAYANG anda Kerana ALLAH!
harap AHya pun akn jd spt yang di cinta-citakan
yes. i do! forever~~

.............
hahahahahahaha.LOL.
banyak betul cerita yg nak kongsi.
terima kasih krn membaca ya!
saya mendoakan ANDA yg membaca akan mempunyai
sahabat yang sentiasa setia di sisi anda
tidak kira dlm keadaan suka atau duka.amiin..
insyAllah:)

ps : sahabat! biela nk bgtau yg biela SAYANG korg semua!
hahahaha. rindu && sayang kamu hanya keranaNya~
kenang daku dlm doamu sahabat~.-

>bubblybieladiPWTC<


Terima Kasih kerana sudi mendengar kongsian saya! ~BuBBLyBieLaAppRiCiaTeit:)

1 ambil berat:):

at.mohdikhsan

i do miss these moments so much dear !

Post a Comment


 
~Foto-foto di dalam BLOG ini adalah hasil seni BuBBLyBieLa~terima kasih!