arts

arts
kehidupan Cerita KU penuh dengan Gambar~ maklum ya!

Monday, May 16, 2011

Dugaan

Bismillahirahmannirahim..
Salam

Dengan Nama Allah~ ku mulakan hidupku dgn lebih tabah dan bernafaskan oksigen Ilahi~
coretan kali ini mungkin agak berbeza dari sebelum ini.

Setiap detik.setiap saat.ku dahagakan kasihMu tuhan.
namun kehidupan duniawi telah merosakkan segalanya~
kehidupan di dunia ini penuh dgn hiburan semata-mata sehingga ku lalai dri mengingatiMU
Ampunkanlah dosa ku wahai Tuhan YA RABB~

...............

bermula kisah yg berlaku pada hari ini
tengahari : online FB & buka laman web MARA
menunggu keputusan dari MARa yg bakal keluar.
tunggu punya tunggu tade berita pun. (..kesabaran di uji..)
kemudian..
ku terus melangkah kaki mengambil wuduk.
melaksanakan tanggungjwb sbg muslimah sejati.
Sungguh! Ku rindu padaNya~

... setelah selesai solat zuhur~

*buka laman web MARA. dan tertera nama & IC ku.
MAAF. PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA. terkejut!

rupanya ku terlelap seketika. dgn bertelekung yg masih tidak ditanggal lagi.
terdetik di hatiku.
"Ya Allah! Apakah itu? adakah itu petunjuk MU?"

..kata mereka dlm pukul 5 ptg dah boleh tau result dia.
dgn harapan ptg tu dpt lihat keputusan..namun hampa.
tiada respond.

.........

selepas pulang dari IOI mall.
*hp battery habis jd xtau berita pape psal MArA.

Buka Laman Web. dgn lafaz Bismillahirahmannirahim..



Oh! tersentak hatiku.
tak sangka~ rupanya Allah telah memberi ku petunjuk.
apabila mimpi menjadi benar apakah maksudnya itu?
namun~ ku kuatkan semangat! kuatkan hatiku!
mungkin bukan rezeki ku. ku pasrah segalanya.
silapku juga yg kurang "berjumpa" dgn Allah pd tgh mlm.

bak kata mereka :
---> Reiz : rezeki ada di mana2 je
---->Dida : jgn risau. rezeki kita tgh menyorok. dia suruh kita berusaha mncari.
------> Aishah : Allah dah rancang yang terbaik dlm hidup kita.
----------> sarah : awk adalah yg shortlisted. jd awk juga hebat!!
------------> Ain : org pandai campak mana-mana pasti leh survive.!
---------------> wan : biela jgn give up! kita akan target 4 flat nanti!
diriku : yes! i believe there is a BEAUTY in everything.!

( terima kasih rakan-rakan yg sentiasa memberi sokongan )


"Jika ini yang terbaik buat diriku meneruskan pelajaran ku ke Uitm Puncak Alam.. Ku redha atas ketentuan ilahi. ku tahu pasti KAU sudah menakdirkan yang terbaik buat hidupku dan masa depanku.."



"Dan Kami pasti akan menguji kamu dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta,jiwa, dan buah-buahan. Dan sampaikanlah khabar gembira kpd orang-orang yang sabar"(al-baqarah:155)



dan terbaca blog ---> Munsyirah
Dalam blognya tertulis buat seorang insan yg sgt beruntung krn blog ini ditujukan khas buatnya
"awk yakinlah…Allah sentiasa ada di sisi kita even senang atau susah..
dan Allah utuskan malaikat rokib dan a'tid di kiri dan kanan kita utk awasi setiap langkah kita
dan jgnlah kita bersedih hati..Allah sentiasa perhatikan kita..
Allah jugak sediakan Al-quran sebagai surat cinta daripadaNya..utk kita baca dan jadikan panduan mase sng atau susah…Allah jugak bagi mcm2 nikmat kat kita…"

sungguh indahnya cinta Allah jika kita dpt menikmatinya!
Allah! ku CINTA padaMU ( jika ku tulis shj pasti tidak membawa makna. namun akan ku cuba sedaya upaya ku mengecapi cintaNYA )
apabila cinta bertaut pada Nya~



Telah berkata Adl Dlahak ra :
Barangsiapa tidak diuji antara tiap-tiap empat puluh hari dengan suatu bala, kedukaan atau musibah, maka tidak ada kebaikan baginya di sisi Allah.


Andai begitu.. ku mohon padaMu.
Ya ALLAH, jadikan ku sbg hamba yg bersyukur atas nikmatMu..
hamba yg sentiasa dahagakan kasih dan cintaMU..
Hamba yg sentiasa merinduiMU..
hamba yg masih mencari-cari Cinta yg hakiki..
biarlah diriku diduga dgn ujianMu kerana dgn ini sahaja ku mengetahui bahawa Engkau tidak melupakan ku & Engkau mengasihi diriku yg hina lagi daif ini~
dan agar ku selalu merinduiMu di mana saja~

ps : pernah dgr tak?
kenapa jika kadang kala doa yg kita pohon tidak dimakbulkan? atau lambat termakbul?
pernah terfikir?.. sebenarnya, Allah sengaja melambatkan makbulkan doa itu kerana..
sesungguhnya Allah rindu pada doa seorg hambaNya yg ikhlas berdoa && bermohon kpdNya..

jd..banyaklah berdoa kpdNya dengan ikhlas! insyAllah~


* kepada sesiapa yg dapat PILN/PIDN dari MARA~ tahniah yeah!
fighting for ISLAM!! :)


Terima Kasih kerana sudi mendengar kongsian saya! ~BuBBLyBieLaAppRiCiaTeit:)

4 ambil berat:):

Sharifah Nur Aina

biela :)
dnt worry girl. HE ALWAYS know what is THE BEST for us.
REZEKI kita ada. tp lambat sikit. keep on fighting! :)

Zee.Zee™

don't worry biela..
masa depan masih cerah..
biela kan tough!
hehehe

at.mohdikhsan

There is a rainbow after hurricane, BIELA :)
Jangan mengalah dear!

biela193

wah! sahabat-sahabatku!
terima kasih! may Allah bless u keyh!

sherry :thank yeah, biela akan cari smpai dapat!
zee: hahaha. bielasgt tough since msuk plkn ni! hee
at : hee. insyAllah!. tak kalah selagi biela xcuba sendiri!

Post a Comment


 
~Foto-foto di dalam BLOG ini adalah hasil seni BuBBLyBieLa~terima kasih!